A szív napja - 2018. szeptember 18.

Sikeres felolvasómaratont zártunk szeptember 18-án (tovább az értékeléshez).

A sziv napja program

Sikeres felolvasómaratont zártunk szeptember 18-án

Sikeres felolvasómaratont zártunk szeptember 18-án a Beledi ÁMK Városi Könyvtárban.
Idén második alkalommal rendeztük meg ezt az újfajta olvasásnépszerűsítő programot városunkban.

A rendezvényt a Szív napjának neveztük el, a felolvasott mű pedig Saint-Exupéry: A kis herceg c.kisregénye volt. A mű a világirodalom egyik leghíresebb könyve, számos nyelvre lefordították, s több millióan olvasták szerte a világon.
Kotekné Kalmár Zsuzsanna könyvtáros köszöntője után reggel 9 órakor Gerencsérné Németh Erika intézményvezető nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Ihász Beatrix esperes Asszony témához illő, mély és tanulságos gondolatai hangzottak el. Horváth Cecília 5. osztályos tanuló „Úgy vártunk rád, kis herceg" c. dala után elkezdődött a felolvasás.
Elsőként a lelkésznő olvasott fel, őt Major Jenő polgármester Úr követte. Az intézményvezető után a megnyitón jelenlevők közül is többen csatlakoztak, majd az óvodások mesedélelőttjével folytatódott a program. Mindhárom óvodai csoport átvonult a térre óvónőikkel együtt, és egy-egy szép, szeretetről szóló mesét hallgattak meg az őszi verőfényben.
Az óvodások után átjöttek sorban az iskolai osztályok is, élükön az igazgató Úrral, akinek felolvasását önmagában is élmény volt hallgatni. A gyerekek néma csendben figyelték a történetet, a rögtönzött magyarázatokkal. A pedagógus kollégák is folyamatosan érkeztek, így a program 14 óráig megszakítás nélkül folytatódott.

Közben megérkezett Horváth Ferenc boldogságkutató is, akivel kellemes másfél órát töltöttünk el a téren felállított pavilonok árnyékában. Irodalmi idézetekkel és az életből merített példáival járta körül az önzetlen jóság és a szeretet témakörét. Ekkor a nap már erősen tűzött, amitől nem védett meg minket a tér közepén felállított napernyő sem.

Délutánra már gyérült a felolvasók száma, de 16 óráig még szállingóztak felolvasni vágyó gyerekek és felnőttek is. Közben jó hangulatban beszélgettünk egymással a kényelmes padokon ülve, pogácsát majszolva, ásványvizet kortyolgatva. A program végeztével kisorsoltuk a regisztrált jelenlévők között az apró meglepetés-ajándékokat, 30 kis csomag és 2 nagyobb díj talált gazdára.

A nap folyamán kb. 250-300 fő látogatta meg a rendezvényt, ebből 57-en vállalkoztak a felolvasásra. Nevüket, személyes aláírásukat táblán megörökítettük...
A program 17 órakor ért véget, az utolsó félóra az ajándékozásé volt.

A helyszínen kiállított, a rendezvény témájához kapcsolódó könyvtári könyvek között többen válogattak. A beiratkozás lehetőségét is megragadták néhányan.
Köszönetképpen az aktivitásért összesen 25 különböző ajándékcsomag került kisorsolásra, de apró emléklapot minden látogató kapott.

Nagyon kellemesen töltöttünk el az időt egy felemelően szép történetben- és egymással- ezen a verőfényes őszi napon. Reméljük, mindenki jól érezte magát!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a rendezvényi előkészületek során nyújtott segítségét! Megköszönöm az általános iskola és óvoda támogatását, a pontos szervezést, koordinációt azoknak, akik ebben részt vettek. Köszönöm a felkérések elfogadását, a szereplést, részvételt!

Jövőre ismét találkozunk!